Waarom krekels?

Wereldwijd is er een continu groeiende vraag naar dierlijke eiwitten, dit komt door de groei van de wereldbevolking en de groei van welvaart. Schattingen zeggen dat in 2050 negen miljard mensen op de planeet zullen leven, daarnaast zeggen andere schattingen dat met het huidige voedselsysteem deze negen miljard monden niet gevoed kunnen worden. Dit komt simpelweg omdat er niet genoeg ruimte en grondstoffen zijn om het voedsel op deze manier te produceren. Een van de oplossingen van dit probleem is het toevoegen van de krekel aan het menu, krekels hebben relatief minder grondstoffen en ruimte nodig. De krekel is daarnaast van nature rijk aan een breed scala van zeer nuttige vitaminen, mineralen en eiwitten.

Voordelen duurzaamheid

Nutritionele voordelen

65% eiwitten: De gedroogde krekels bevatten erg veel eiwitten, de krekel bevat wel 65% aan eiwitten!

Rijk aan ijzer: Vergeleken met spinazie bevat de krekel twee keer zoveel ijzer!

Bevat alle negen essentiële aminozuren: Deze aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt, het is dus belangrijk om dit via voeding binnen te krijgen.

Rijk aan calcium: Vergeleken met melk bevat de krekel twee keer zoveel calcium!

De smaak

Naast dat de krekel ongelooflijk voedzaam en goed voor het milieu is, is het daarnaast ook erg lekker. Maar waar smaakt het dan naar?

De krekel smaakt in naturel vorm nootachtig, er zijn echter erg veel bereidingsmethodes. Denk hierbij aan het kruiden van de krekel, additief van een gerecht of het verwerken van krekelmeel in bijv. koekjes, sportrepen etc.

Veel mensen moeten nog wennen aan het idee van het eten van krekels/insecten. Wanneer men het een keer gegeten heeft, veranderd de gedachte al gauw dat een krekel eigenlijk helemaal nog niet zo verkeerd is!

Eindproducten

De krekels kunnen tot verschillende eindproducten worden verwerkt. Deze zijn te onderscheiden in twee hoofdproducten; hele krekels geroosterd en krekelmeel. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden met deze producten!

Het proces

In onderstaand schema wordt het productieproces uitgelegd.